Wie is aantrekkelijker?

Wie is er aantrekkelijker? De rijke man/vrouw of de blije man/vrouw?

Wie wil jij zijn nu of over 5-10-25 jaar?

We hebben allemaal wel een bucketlist, een wensenlijst, een lijst van dingen die je nog wilt zien, hebben, doen of ervaren.

Heb je een wensenlijst wie je wilt zijn?

Mijn ervaring is dat de personen die ik train of coach wel hebben nagedacht over wat ze willen bereiken in het leven, een baan, dé auto, groot huis, mooie vakanties. Maar eigenlijk nooit over hoe, wat en wie ze willen zijn?

We zijn zo gewend om ons geluk te meten aan status, bezit of geld. Dat we eigenlijk nooit nadenken of dat ook is wie we willen zijn, die man of vrouw met dat grote huis, of succesvolle baan, of gewoon heel simpel een gelukkig mens?

Wanneer ben jij echt gelukkig?

We weten allemaal dat geld niet gelukkig maakt, uit onderzoek blijkt dat mensen met meer geld niet gelukkiger zijn, er is een hele zwakke relatie tussen geld en welbevinden. Sterker nog, het geeft meer zorgen. Je hebt genoeg nodig om in je primaire en secundaire behoeften en secundaire behoeften te kunnen voorzien.

Volgens mij zit geluk zit in liefde, samenzijn, creativiteit, eigen verantwoordelijkheid en in vrijheid, dingen doen omdat je het leuk vindt om te doen, omdat het je energie geeft, motivatie van binnenuit. Dat geldt voor zowel voor werk als voor vrije tijd.

Ik heb niets tegen geld.

Ik vind geld enorm handig en houd ook van geld en zeg ook niet dat je gelukkiger wordt van minder geld. Mijn leven draait niet om geld, er is zo veel wat belangrijker is dan geld.

Daarbij, de mensen die het meest gelukkig zijn, zijn niet de mensen die het meeste bezitten, maar de mensen die het meeste van het leven maken.

Wat motiveert jou, waar word jij blij van?

Waar kun je uren mee bezig zijn zonder dat je moe wordt? Als je deze dingen in kaart kunt brengen ben je onderweg naar een gelukkiger en mooier leven.

Kijk naar jezelf, zonder de rollen die je aanneemt, in je baan, thuis of binnen vrienden en familie, wie ben jij dan, wat motiveert jou?

Wat zijn jouw persoonlijke doelen?

Hoe wil je je voelen, wat wil je ervaren in het leven, hoe wil je als mens door anderen gezien worden? Wat is de mate van geluk, blijdschap en vrijheid die je dan voelt?

Wat zien de mensen om je heen dan van jou, van jou als mens, misschien wel de mens zoals je jezelf kent, van nu of van vroeger.

Denk eens aan jouw doelen in het leven?

Waar leef jij naar toe, wie wil jij zijn, nu en over 20 jaar?

Wat maakt jouw leven de moeite waard, wat maakt jou de moeite waard?

Wat maakt jou aantrekkelijk??

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie