Het boek voor de Product Owner!
Nee zeggen is niet altijd even makkelijk. Nee zeggen kan niet altijd op dezelfde manier. En nee zeggen is zelfs niet altijd mogelijk. Een goede reden voor een boek erover! Scrum en Agile zijn ‘hot’; steeds meer organisaties stappen hierop over. In de vele publicaties erover zijn er alleen maar weinig die zich echt richten op de ‘key-role’ binnen Scrum: de Product Owner!
Uit de Professional Scrum Product Owner trainingen (die de auteurs op regelmatige basis verzorgen) blijkt dat aanstormende Product Owners voornamelijk vragen hebben als: ‘Hoe ga ik om met mijn stakeholders?’ en: ‘Hoe zeg ik effectief nee?’ En dat is precies waar het boek 50 tinten nee antwoord op geeft. Naast vijftig verschillende manieren om nee te zeggen, krijgen de Product Owners achtergrondinformatie over het nee zeggen, duidelijkheid over het mandaat van hun rol, concrete voorbeelden uit de praktijk, en waardevolle tips en handvatten om in actie te komen. Dit boek is behalve voor Product Owners interessant voor iedereen in een Product Management positie.
Pieter van der Haak geeft je in ‘Wie zorgt dat het goed komt?’ alles wat je nodig hebt om eigenaarschap te vergroten in jouw bedrijf of team. Hoe kun je ervoor zorgen dat iedereen zijn volle vermogen inzet om tot het beste resultaat te komen. Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt als hun medewerkers geen eigenaarschap laten zien. Ze doen hun werk wel, maar zetten net niet dat tandje bij om een verschil te maken.
Hoe mooi is het als je ziet dat mensen zich ‘ontfermen’ over een beoogd resultaat! Het is van hen, ze zijn er persoonlijk mee verbonden. Ze zorgen ervoor dat het goed komt. Hoe stimuleer je eigenaarschap en wanneer verdwijnt het weer? Van der Haak weet vanuit zijn lange praktijkervaring tot de kern van eigenaarschap door te dringen. Wie als manager zijn mensen helpt te ontdekken wat ze willen bereiken, en hun laat ervaren dat ze iets wezenlijks bijdragen aan de organisatie, creëert het vertrouwen waarin alle samenwerking slaagt. Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te laten ontstaan.
Richting kiezen in je leven en opnieuw beginnen. Levenslessen van Inez van Oord. Haar verhaal gaat over succes en verlies en over de manier waarop ideeën tot stand komen.
Het gaat om de eenvoudige vraag: waarom doe ik wat ik doe? Gaat het alleen over ‘ik’, of ook over idealen, over verbinding maken? Hoe laat je je waarden zien in je doen en laten? Als je op die manier naar je levenscirkel gaat kijken, wordt die cirkel een innerlijke richtingaanwijzer, een kompas naar de essentie die in het midden te vinden is.
Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig.
De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer.
Verhelderend boek over wat ons motiveert!
De schrijver van dit boek laat met diverse onderzoeken en voorbeelden zien wat ons het meeste motiveert.
Als je intrinsiek gemotiveerd bent, doe je iets omdat je het graag wilt, niet omdat je van buiten af wordt gemotiveerd dit te doen, voor geld of een andere beloning.
In een verhelderend betoog word je meegenomen langs de meest recente inzichten uit de positieve psychologie.
Gelukt! Geluk is een keuze!
Bovendien leer je (ja, je hebt je eigen geluk werkelijk in eigen hand!) hoe je je levensgeluk, en natuurlijk dat van anderen, kunt vergroten.
Ze moedigen de lezers aan hun eigen definitie van ‘geluk’ te bedenken en na te gaan wat ze precies van het leven verlangen. In het boek geven ze aan wat vanuit de wetenschap zoal over geluk is gezegd: waar worden mensen wel of niet gelukkig van?
The Subtle Art of Not Giving a F*ck
In dit boek snijdt een sterblogger dwars door de onzin om je contstant alleen maar positief op te stellen, zodat je echt als mens beter en gelukkiger kunnen worden. Decennia lang, werd ons verteld dat positief denken de sleutel tot een gelukkig en rijk leven is. F ** k positiviteit, zegt Mark Manson. Laten we eerlijk zijn, “shit is f ** ked” en we moeten er maar mee leven. Hij vertelt het ons zoals het is met een dosis rauwe, verfrissende, eerlijke waarheid, waar het ons vandaag de dag aan ontbreekt.
The Subtle Art of Not Giving a F**k is zijn tegengif voor de verwende mens, laten we de we-all-feel-good mentaliteit dat de moderne samenleving heeft besmet en daarmee een verwende generatie, beloond met gouden medailles alleen voor opdagen heeft gecreerd doorbreken. Menselijke wezens zijn gebrekkig en niet iedereen kan perfect zijn. Er zijn winnaars en verliezers in de maatschappij, en ook helemaal niet fair of jouw schuld. Manson adviseert ons om onze beperkingen te leren herkennen deze te accepteren zoals ze zijn.
The Big Leap – Gay Hendricks
Een interessant boek, met een heldere uitleg wat ons tegen houdt om ons potentieel niet volledig benutten.
De Big Leap onthult een eenvoudig maar alomvattend model van levensvervulling, gepresenteerd op een manier die zowel geest en hart bezig houdt. Gay Hendricks, een belangrijke stem op het gebied van relatietransformatie en lichaamsgeesttherapieën, ontwikkelde deze methoden de afgelopen dertig jaar door nauw samen te werken met meer dan duizend buitengewone presteerders in het bedrijfsleven en de kunst.
Lezers zullen ontdekken wat hen voorkomt om hun ware potentieel te vervullen, zodat ze de hoogste niveaus van succes kunnen genieten.