De Evolutie

De enige werkelijkheid is die binnen in ons. Daarom leiden veel mensen een onwerkelijk leven, ze zien de beelden buiten zichzelf aan voor de werkelijkheid en laten de innerlijke wereld nooit een woordje meespreken.” (Herman Hesse)

Het ontstaan van De Evolutie

Steeds vaker kreeg ik klanten bij Trittico, mijn trainingsbureau voor Personal Branding en Presentatie, voor persoonlijke begeleiding. Zij wilden leren zichzelf (beter) te presenteren, want het lukte ze niet om dat met impact te doen.

Gaandeweg kwamen ze er achter dat dit kwam omdat ze niet achter hun huidige leven en keuzes stonden. Het lukte ze niet om in volle overtuiging te vertellen dat ze trots zijn op wie ze zijn en waar ze voor staan.

Het was tijd om eens goed te kijken naar wie je bent, wat je wilt, en hoe jij wilt zijn. Maar vooral, hoe wil je gezien worden door de mensen om je heen.
Als je dat helder hebt wie je bent en wat je wilt, pas dan kun je jezelf, authentiek, met volle overtuiging presenteren!

Met deze klanten ben ik een heel ander traject ingegaan dan zichzelf presenteren. We zijn op onderzoek gegaan, wie ben jij, maar vooral wie wil je zijn. De branding en presentatie van jezelf volgden daarop automatisch!
Dit was het begin van De Evolutie, mensen begeleiden naar een betere versie van zichzelf en weer controle nemen over hun eigen leven.

Een vriend van mij zei eens tegen mij: “Ineens besefte ik dat ik mijn auto beter behandelde dan mijzelf.” Dat was voor hem de eye-opener en het teken om terug te gaan naar wie hij daadwerkelijk wilde zijn.

Carrière, gezin, familie, vrienden…

Voor iedereen stond ik klaar, allereerst mijn baas, toen mijn gezin, ik voelde mij overal verantwoordelijk voor, ik ging maar door. En toch, mijn oordelen over mijzelf en wat ik allemaal moest hielden mij al een tijdje enorm bezig.
Tot ik door een simpele, maar ingrijpende griep besefte dat ik nooit eens aan mezelf dacht. Nooit eens tijd nam om een boek te lezen, of een wandeling te maken. Weinig tijd nam om met een vrienden af te spreken om op een terras te hangen, zonder reden. Gewoon omdat het kan, niet omdat het moet!

Ik was heel waardevol voor anderen, maar wie wil ik eigenlijk zijn?

Via vrienden kwam ik in contact met Wendy, die heeft mij laten inzien dat ik niet drastisch hoefde te veranderen, maar dat ik met kleine stappen mijn leven al ingrijpend kon veranderen.

LouisVastgelopen in mijn eigen ‘moeten’.

Ik had het niet druk, ik voelde mij druk.

Druk zijn gaf mij een bepaalde status, je kan tenslotte niet tegen iemand zeggen dat je genoeg tijd hebt, of dat je tijd over hebt. Dan ben je lui of niet betrokken of heb je geen ambitie. Dus ik was maar druk, had het ook druk, zo druk dat ik niet meer om mij heen keek, geen aandacht meer had voor mijn directe omgeving én mijzelf. Ik had een soort tunnelvisie ontwikkeld, op weg naar het einde van die tunnel, rennend, maar dat einde kwam natuurlijk nooit.

Tot ik Wendy tegen kwam en ging nadenken waarom dat einde nooit kwam, waarom het nooit af was, nooit tevreden, waarom ik niet kon genieten van wat ik had.

Ik denk nu nog elke dag aan die mooie quote van Wendy: “Stop focussing on how stressed you are and remember how blessed you are”.

Ik ren minder en geniet meer, ik kijk meer om mij heen en geniet! Van mijn werk, en van mijn leven!

IrmaDruk, druk, druk....

Je kunt alleen op ontdekkingsreis gaan, maar het is lastig om je eigen proces te managen.
Wij spiegelen, begeleiden en ondersteunen jou in de zoektocht naar jouw essentie. 
Laat je inspireren en begeleiden door de coaches van De Evolutie en versnel het proces.

Transformeren is je rugzak uitpakken…. En opnieuw weer inpakken.

Transformeren is een reis terug naar je essentie.
Je kunt degene worden die je altijd al wilde zijn. Of een nieuwe versie, de 2.0 versie, van jezelf.
Onderweg zal je obstakels en hobbels tegenkomen. Je moet afrekenen met weerstand, angsten en tegenwerkende elementen zowel in als buiten jezelf. De uiteindelijke beloning is dat je meer jezelf bent en jouw potentieel weet te benutten.