Verveling in werk en/of privé kan je leven zinloos maken.

Maak gebruik van je potentieel.

Bore out

Bore-out, familie van de Burn-out komt steeds vaker voor. In de werksituatie maar ook in privé. Een bore-out ontstaat door werken onder je niveau, verveling, gebrek aan uitdaging, niet krijgen van verantwoordelijkheden en gebrek aan interesse.

Hoe meer saaie activiteiten je doet, hoe meer je niets te doen hebt, hoe apathischer je wordt. Verlangens, wensen en verlangens vluchten weg, je hebt nergens meer zin in, zelfs de meest adembenemende projecten worden oninteressant omdat verveling ons mentale landschap heeft vervuild.

Werkzaamheden die onder je niveau liggen of je simpelweg niet interesseren. Ook het niet krijgen van de verantwoordelijkheden die bij jouw functie passen.
het moeten voldoen aan afspraken en protocollen die jouw inziens niet bijdragen aan het eindresultaat.

Het is belangrijk dat je werk uitdagend is. Dat  je kunt groeien, maar ook dat je jouw potentieel kunt gebruiken. Als er geen uitdaging meer in je werk zit, als je je niet kunt ontplooien, dan ligt een bore-out op de loer.  Je wilt trots kunnen zijn op wat je doet. Trots zijn op dingen die je voor elkaar hebt gekregen waarvan je niet dacht dat je het kon. Dit kost energie, maar levert ook heel veel energie op.

Desinteresse

Het doen alsof je helemaal opgaat in je werk en jij het hardste werkt van allemaal gaat ten koste van je jezelf, je privéleven, je sociale contacten en vrijetijd. De puf tot het nemen van initiatief is weg, de interesse in je werk verdwijnt en uiteindelijk leidt dit tot desinteresse op alle gebieden van je leven. Je kunt nergens meer van genieten.

Het niet kunnen gebruiken van jouw potentieel gaat veel verder dan niet uitgedaagd worden. Je gaat aan jezelf twijfelen, je voelt je lui en ongeïnteresseerd.

Dit heeft ook de weerslag op je relatie en sociale leven. Je gaat je op die vlakken ook waardeloos voelen, je raakt afgestompt en verliest het plezier in de vele dingen in het leven.

Angst

Het gesprek aangaan is lastig, van baan veranderen is nog lastiger.
De meeste mensen ondernemen geen stappen door de angst voor verandering. Ze zien alleen problemen: De hypotheek, mijn gezin, mijn partner……

Ga eerst het gesprek aan, misschien is er binnen de organisatie verandering mogelijk. Een andere baan is ook een optie. Iets wat meer uitdaging biedt.

Weet wat jij waard bent, weet wat jij wilt en waar jij gelukkig van wordt.

Waar ligt jouw potentieel, wat zijn jouw talenten?

Ga je angst te lijf en onderneem stappen!

Wat te doen?

De eerste stap om de risico’s van bore-out te beperken is om zich bewust te worden van zijn situatie.

Wat vind je wel leuk aan je werk en waar loop je op leeg?
Het gesprek aan te gaan met manager of leidinggevende.
Ontdekken wat je wilt, waar jij energie uit haalt!
Welke talenten van jou worden nu niet benut, waar zouden ze op deze talenten zitten te springen?

“Het verschil tussen burn out en bore-out out is schande. Druk zijn is ‘in’!
We bevinden ons in een samenleving die overactiviteit waardeert. Wie niet actief is, schaamt zich, hij heeft het gevoel dat hij zijn salaris niet verdient, hij voelt zich schuldig.”
(Emmanuelle Rogier psycholoog)