Ben jij geprogrammeerd?

Ben jij ook geprogrammeerd?

Horizontale programmering, elke dag op dezelfde tijd, het zelfde programma.

Ziet jouw leven er ook zo uit? Of is jouw leven gevarieerd, bepaal je zelf het programma van jouw dag?Vrijheid, om jouw leven te leven zoals jij het wilt. Zo makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Allereerst door eens na te denken:

Wat betekent vrijheid voor mij?

Wat voel je en wat zou je doen als je vrij was. Denk eens aan een dag die je helemaal alleen aan jezelf kunt besteden. Doe je dat dan ook? Of vind je dat je dan ook nog van alles ‘moet’. “De boodschappen komen niet vanzelf in de koelkast”, hoor ik je dan zeggen.

Wanneer maak jij een keuze om eens echt voor jezelf te kiezen? Pas als het te laat is, als je het niet meer kunt? Ga eens een dag spijbelen!

Spijbelen?

En daar zit de angel….. spijbelen? Ja het voelt als spijbelen, spijbelen van wat, van je eigen leven? Mag dat wel, een dag voor mijzelf, ben ik dan niet egoïstisch bezig?

Want mijn baas, en de kinderen, oh en mijn partner, die is hard aan het werk… dan kan ik toch niet…..

We zijn zo geprogrammeerd dat elke minuut van de dag ingevuld is, een functie of bedoeling heeft, maar doe eens even niets, 10 minuten, 30 minuten, een uur? Kun je dat? Of ren je dan alweer in de rondte, want de boodschappen vliegen niet vanzelf de koelkast in.

Stel je eens voor dat je het anders zou gaan doen!

Dat je in gesprek zou gaan met je werkgever en je gezin om meer vrijheid in je leven in te bouwen? Wat zou je doen? Hoe zou je dit invullen? Zou je dan een blijer, creatiever en relaxter persoon zijn?
Wie zouden daar allemaal de vruchten van plukken? Is het wel zo egoïstisch?
Stap uit de sleur, uit je dagelijkse programmering.

Doorbreek je dagelijkse routine en word de 2.0 versie van jezelf!

Word iemand die er toe doet, omdat je jouw talenten inzet op de momenten dat ze zich aandienen. En niet omdat je werkgever wil dat je er om 9.00 uur precies mee aan de gang gaat.

Hoe zou jouw versie 2.0 zijn voor je gezin, je partner?

Maar vooral hoe zou jij je voelen? Vrij, en toch productief en creatief!Het kan, maar het kost inzet, gesprekken, vechten voor jouw doelen. Ik weet zeker dat jouw 2.0 versie meer waardevol is dan jij in de horizontale programmering!

Jouw versie 2.0 in 3 stappen:

  1. Wat zou jij het gevoel van vrijheid geven?

Wat kun je nu al doen op weg naar jouw versie 2.0? Welke kleine stappen zou jij al kunnen zetten? Wat heb jij nodig, en wat levert het op voor de anderen?

  1. Stap voor stap!

Begin met kleine stappen, eens niet om 8.00 uur achter je bureau om je mail te lezen… Deel je dag eens anders in. Begin met iets anders, eindig anders.

Alleen al de variatie in jouw dag-programmering zal je en gevoel van vrijheid geven. Doe het, ervaar het…..

  1. Met wie ga je in gesprek?

Wie heb je nodig om deze veranderingen door te voeren? Je werkgever, je partner?
Ga eens in gesprek, verken de mogelijkheden. Je hebt waarschijnlijk geen idee wat de mogelijkheden allemaal zijn. Vragen staat altijd vrij.
Zorg dat je een goed verhaal hebt, dat je in oplossingen en mogelijkheden denkt. Zorg zelf voor de programmering. Wees daarin pro-actief! Maar vooral maak ze duidelijk wat jouw versie 2.0 hun oplevert!

Jouw versie 2.0 ligt binnen handbereik, ga er voor!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie